hgh

סכינים לכל שף

מאת: kwin  |  קטגוריות: כללי

סכינים לכל שף מתחיל

לא צריך להיות שף מדופלם או טבח במטבח עילי בכדי לדעת כי אסורה הכניסה למטבח לצרכי בישול ללא שלושה דברים עקרוניים לכל בשלן וטבח- חומרי גלם מובחרים, יצירתיות וחופש פעולה וכמובן גם ללא סכינים מתאימות המסוגלות לבצע בקלילות, בחדות ובחדווה את כל שאיפות הטבח ואת כל צרכיו.

מתכונים רבים, אולי אפילו כולם, נשענים על חתיכות של חומרי גלם מובחרים, ויהיו אלו ירקות, פירות, בשר, עופות או דגים. החתיכות עצמן יכולות להיות גסות, עבות וגדולות בצורת נתחים כמו גם בעל מרכיב של עדינות, אחידות ודקיקות כפלחי פסטרמה, ולכן חשיבותה של סכין ייעודית לסוגי חיתוך שונים, לתפירת החלקים הנכונים של המנה המבוקשת ולביצוע כל המטלות הקולינריות הנדרשות, היא בעלת חשיבות שלא תסולא בפז ואין אפשרות לתאר תהליך בישול משמעותי בלעדיה.

סכיני ארקוס, כדוגמא לסוג סכין מטבח ראשונה במעלה בכל הנוגע למקצוענות ולמקצועיות בביצוע, משלבות את כל מה שהכרחי, חשוב ונחוץ בתהליכי המטבח השונים ובהכנת סוגים על גבי סוגים של מתכונים ואופציות קולינריות. עוד משנת 1745, עת נמצא כלי מטבח עם המילה ארקוס חרוטה עליו שהמותג הזה, סכיני ארקוס, משמעו יעילות מקצועית עם חדשנות טכנולוגית וראיית העתיד, ולכן היה הוא בין הראשונים שזיהו את המעבר לאורח חיים בריא וירוק יותר, כמו גם את הסכנות והגורמים השליליים במתכות המסורתיות ששימשו לייצור סכינים וכלי מטבח מה שהביא לפיתוח סכין יוצאת דופן ופורצת דרך המשלבת את הסגסוסת המתכתית המושלמת ליצירת פלדת אל חלד שתהיה גם ירוקה, גם חזקה וגם גמישה והמדובר, כמובן, במתכת מסוג ניטרום (Nitrum) שאינה קיימת באף סכין למעט באלו של המותג סכיני ארקוס ומאפשרת פעולה מגוונת, רחבת היקף ואפילו מצמצמת את החשש מחלודה וקורוזיה עקב ההרכב הכימי המיוחד שלה, כך שניתן לעבוד עם סכיני ארקוס בכל מצב ובכל זמן, ללא תלות בסוג המתכון, מרכיביו, אופן הבישול או האפייה ובכלל, משאיר את הבטיחות האישית, מפני שמדובר, אחרי הכל, בסכין חדה ומושחזת, כדאגה היחידה שצריכה להישאר לנגד עינינו.

זו לא תהיה הפתעה מרעישה אם נאמר שאנו מקדישים לעזרי המטבח שלנו תשומת לב מעטה בכל התהליך של ההימצאות הפיזית במטבח והכנת מתכונים שונים ורצויים. ניתן לומר, ללא צל של ספק, כי דווקא אלו הבוחרים בקפידה את כלי המטבח ואת העזרים בהם ישתמשו במהלך הכנת המתכון, בעיקר בכל הנוגע לסכיני המטבח, ורצוי שיהיו אלו סכיני ארקוס, הם אלו שיזכו להפיק מתחת לידיהם את המנות המושלמות והטעימות ביותר, המשלבות בין דיוק במרכיבים ואטרקטיביות ויזואלית. ההקפדה על הדיוק ועל השילוב בין הטעם ליופי, כמו גם על ההתאמה בין המנה לסכו"ם המתאים לה בשולחן הערוך היא זו שיכולה להפוך ארוחה טעימה ומושקעת לחוויה קולינארית שלא תישכח לזמן רב ולטווח הארוך ומי יודע, אולי אפילו להפוך את המכין או המכינה לשם דבר ולבעל מוניטין שיביא לו או לה גאווה, אושר וסיפוק. הרי תמיד, ובכל מצב, השף אף פעם לא עומד לבדו, אלא שלצידו פועלים עוזרים דוממים ונאמנים המסייעים לו בכל עניין ודבר החל בפילוט הדגים וכלה בחיתוך המנה לנתחים המוגשים לסועדים ואם זו סכין ארקוס אפשר להיות רגועים, מדובר באסיסטנט הטוב ביותר עבור כל טבח ועבור כל מתכון.

אם תחשבו על כך, מהם בסך הכל כלי המטבח, וסכיני המטבח בתוכם? עוזרים נאמנים וזמינים שאינם מתלוננים ואינם דורשים תנאים, למעט ניקיונם ושמירה עליהם. נסו לתאר מצב שבו ללא סכין ארקוס מתאימה להכנת סטייק עסיסי ישתמש השף בסכין שאינה מתאימה לחיתוך בשר?, התוצאה תהיה אמנם אכילה וטעימה, אך, כפי שכבר למדנו כולנו מעשרות תוכניות הבישול בערוצי הטלוויזיה השונים, לוויזואליה יש אלמנט משמעותי ביותר בכל הנוגע לתחושות שלנו לגבי המזון ולגבי ההנאה שנפיק ממנו. חתיכות גסות מדי בסלט הקצוץ יפגמו ביכולת שלנו ליהנות מטעמו כמו שפרוסות דקות מדי של נתח קצבים ימנעו את חוויית נעיצת השיניים והלעיסה של האוכל. מתכון מוצלח כולל בחובו,לצד רשימת מצרכים ואופן הכנה, גם את כלי העבודה הנדרשים והנחוצים להכנת אותו מתכון וגם את כלי המטבח הנדרשים לשם אכילת המנה. כל ליקוי בשלב משלבים אלו ימנע מהמבשל את התענוג המושלם בהשגת המחמאות מצד הסועד, ומהסועד את האפשרות ליהנות מחוויה קולינרית משמעותית מא' ועד ת'. בסיוע כלי המטבח והמוצרים המובחרים של חברת ARCOS, יצרנית המותג סכיני ארקוס, וחברת Rosoling, המייבאת את הכלים הללו לישראל, יכול כל בשלן, בין אם חובב ובין אם שף מקצועי במסעדת גורמה, לחוות את המקסימום מכל תהליך הכנת המתכונים ומעצם השימוש בסכיני ארקוס מובחרים ויפהפיים. זאת ועוד, המוצרים הנלווים לסכינים, שהן, כאמור, במרכז תשומת הלב, מאפשרים סביבת עבודה בטוחה, ראויה ומושקעת לשם השגת תוצאות אופטימאליות ומקסימאליות, גם לאחר סיום ההכנות וההגשה. סכיני ארקוס אינן דורשות טיפול מיוחד ויקר, אלא סביבת עבודה ביתית פשוטה ושימת דגש על אופן ניקוי והשחזה, בנוסף הן מושמות במעמדים המיוחדים המונעים אפשרות פציעה ומאפשרים שליפה בטיחותית ונוחה, שימוש ארוך טווח ובכלל, הענקת מראה מקצועי של מסעדת שף גם למטבח הביתי הפשוט ביותר.

לסיכום נושא המתכון המוצלח ביותר להכנת סעודה מושלמת ניתן לומר כי לא משנה באיזה תחום קולינארי נבחר, ויהיה זה מתכון בתחום הבשר, העופות, הקונדיטוריה או האפייה, בחירת הכלים הנכונים ובמיוחד בחירת הסכין הנכונה והמתאימה ביותר לסוג הבישול הספציפי שנבחר, היא הקריטית והחשובה מכל. סכין ארקוס מסוג טורנה המשמשת לקילוף ירקות ופירות אינה יכולה להוות סכין בשר עבור מתכון לבשרים ולהפך, כך שבחירה נכונה של הסכין היא השלב ההכרחי לקראת התקדמות הכנת מתכונים טעימים ומושלמים.

חשוב לקנות סכיני בישול ועזרים למטבח, במיוחד כאשר מדובר על חובבים או על בשלנים שאינם בני סמכא ואינם מקצועיים דיים, בחנות מקצועית ושם לבחון היטב את היות הסכין מקורית ולא חיקוי, את המרכיבים הכימיים והמתכתיים מהם היא עשויה ואת האחריות הניתנת בעת רכישתה ולבקש לבדוק אותה ולהתנסות בה, רק כך תוכלו להיות בטוחים כי לא קניתם חתול בשק וכי מדובר, באופן הכי חד וברור, בסכין ארקוס מושלמת לצרכי הכנת מתכון מנצח.

תוכלו למצוא בעוד באתר סדנאות שוקולד עוד מאמרים בנושאים מגוונים עם המון טיפים בנושא של קוסמים או קוסם לילדים או צימרים למשפחות חדרי כושר אימון תזונה ירידה במשקל כל זה באתרים מומלצים כמו מדריך ספא לזוגות הנותן לזוגות רבים טיפים איך לבחור נכון ספא  ליום נישואים להצעת נישואים.

בחזרה לאתר אתרים מומלצים

הוסף תגובה !